CareLyn steunt onderzoek naar huidkanker € 1,- per liter gaat naar KWF Kankerbestrijding
Een nieuwe manier van smeren
Relaxen
Hardlopen
Over CareLyn
Nederland gaat veilig de zon in met CareLyn.
​CareLyn wil vooral bij de spontane zonmomenten aanwezig zijn. En die zijn er veel. Als we naar het strand gaan dan zijn we voorzien van zonnebrandcréme. Maar als we werken, sporten, spelen of genieten van onze vrije tijd dan ontbreekt de mogelijkheid om je te beschermen tegen de UV stralen van de zon.
CareLyn
CareLyn, een nieuwe onderneming die niet alleen het zonbewustzijn in Nederland wil vergroten, maar ook een concrete oplossing heeft ontwikkeld om daarnaar te handelen: de zonnebrandcrème dispenser. CareLyn wil op zoveel mogelijk openbare plaatsen gratis zonnebrandcrème beschikbaar stellen voor iedereen.

​CareLyn zonnebrandcrème overal beschikbaar!
Met alleen bewustwording ben je er echter nog niet. CareLyn faciliteert de echte gedragsverandering: je daadwerkelijk insmeren als je in de zon actief bent. CareLyn biedt een unieke oplossing waarmee de consument, sporter of scholier ook zonnebrandcrème bij de hand heeft als men er niet aan heeft gedacht. CareLyn voorziet in makkelijke zonnebrandcrème dispensers op plaatsen waar mensen actief buiten zijn. CareLyn gaat in het najaar 2016 van start en richt zich in eerste instantie op drie doelgroepen: scholen, sportclubs en vrije tijd. Met als doel om scholieren, sporters en vrije tijd genieters te beschermen tegen de nadelige UV straling.

UV effect!
Veel mensen verheugen zich als op de eerste zonnestralen van het jaar. Het geeft een blij gevoel en werkt
ontspannend. Toch wordt vaak vergeten dat deze zonnestralen ook schadelijke UV-stralen kunnen bevatten. Op lange termijn leidt UV-blootstelling tot huidveroudering en is er zelfs kans op huidkanker. Huidkanker is na darmkanker in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker. Hadden in 2004 nog ruim 28.000 mensen huidkanker, 10 jaar later waren dat er ruim 53.000.

Over de zonnebrandcrème
CareLyn is een zonnebrandcrème op basis van SPF 30, Hoge beschermingsfactor, goed smeerbaar, niet vettig en geschikt voor de gevoelige huid. Tevens beschikt de crème over UVB en een verhoogde UVA bescherming. Belangrijke eigenschappen voor kinderen.

Waarom een zonnebrandcrème dispenser?
Wie naar het strand gaat, neemt doorgaans wel zonnebrandcrème mee. Het zijn juist de spontane zonmomenten die de aandacht vragen. Tegenover dat ene moment waarop je er wél aan denkt om je in te smeren, staat een veelvoud aan situaties waarbij je wordt verrast door de zon. Op het terras, tijdens het sporten, tussen de middag, op het schoolplein… opeens is daar de zon. Afhankelijk van je huidtype kun je al binnen een half uur in de zon huidschade oplopen.