De Zonnetjesweek 2020 met CareLyn!

25 mei 2020 – Deze week (25 t/m 29 mei 2020) vindt de Zonnetjesweek plaats. De zonnetjesweek wordt georganiseerd door onze partner het Huidfonds. De Zonnetjesweek is een voorlichtingsweek voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouderlocaties om op een positieve en veilige manier leren om te gaan met de zon.

 

 

Jong geleerd, oud gedaan!

Wij staan voor de volle 100% achter dit initiatief, want jong geleerd is oud gedaan! Kinderen leren smeren is belangrijk voor de toekomst en zorgt voor een daling in het aantal gevallen van huidkanker. Daarom staan wij in dit nieuwsbericht stil bij de Zonnetjesweek en wat ouders/verzorgende van kinderen zelf kunnen ondernemen.

Bij 64,3% van de kinderdagverblijven wordt te weinig gedaan aan voorlichtende activiteiten, daarom organiseert het Huidfonds de zonnetjesweek vanaf maandag 25 mei. Met deze jaarlijkse terugkerende themaweek wil het Huidfonds samen met medewerkers in de kinderopvang, ouders/verzorgers en kinderen voorlichten over het belang van zonbescherming. Alle kinderdagverblijven kunnen vrijblijvend meedoen aan deze themaweek. Deelnemende kinderdagverblijven ontvangen allerlei materialen als kleurplaten, posters en voorlichtingsfilmpjes.

En in combinatie met het gebruik van de CareLyn zonnebrandcrème dispenser wordt het smeren alleen maar leuker!

Kinderen leren smeren

Smeren kun je leren, hier ligt ook een belangrijke rol bij de ouder(s) en verzorger(s) van de kind(eren). Hierbij een aantal tips om de kinderen te leren smeren, wellicht voor de handliggend maar als we het allemaal zouden doen kunnen we samen streven naar een huidkankervrije generatie!

  • Smeer jezelf dagelijks in, zien smeren doet smeren
  • Check dagelijks de UV-index (bijvoorbeeld via de KWF app) om te kijken
  • Leg tijdens het smeren aan de kinderen uit waarom je ze insmeert
  • Laat bij de al wat oudere kinderen de UV-index zien en leg deze uit (bijvoorbeeld op buienradar.nl)
  • Leg op zonovergoten dagen uit wat de zon doet en waarom sommige mensen alsnog verbranden
  • Roep de kinderen om de 2 uur bij je om ze opnieuw in te smeren
  • Maak het smeren leuk door de kinderen een smeerdiploma te geven
  • Voor de oudere kinderen hebben we een doe-boekje beschikbaar met een heus paspoort en een quiz over je huidtype

Partnership Huidfonds

Het Huidfonds is een goededoelenorganisatie die zich onder meer inzet voor het voorkomen van huidkanker. CareLyn is partner van het Huidfonds en door het aangaan van deze samenwerking wil CareLyn bijdragen aan de doelstelling van het Huidfonds om huidaandoeningen te voorkomen om een stuk dichterbij een huidkankervrije generatie te komen.

Benieuwd hoe het Huidfonds naar onze samenwerking kijkt?
Klik hier voor het nieuwsbericht over onze samenwerking met het Huidfonds.

Speciale actie tijdens de Zonnetjesweek

CareLyn heeft tijdens de Zonnetjesweek een speciale actie voor 1 dispenser en 1 liter zonnebrandcrème. Normaal kost dit € 69,90 excl. BTW. Maar nu bieden we dit aan voor € 53,- excl. BTW. Dat is slechts € 10,60 per 200 ml. Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

De zonnebrandcrème van CareLyn is zeer geschikt voor kinderen omdat de zonnebrandcrème pH-neutraal en hypoallergeen is én geen parfum of kleurstoffen bevat. De zonnebrandcrème bevat nog een aantal andere belangrijke eigenschappen, bekijk ze hier!

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Smallsteps speelt zonder zorgen!

Smallsteps speelt zonder zorgen!

Smallsteps speelt zonder zorgen! Op 77 Smallsteps-locaties hangen sinds deze week de zonnebrandcrème dispensers van CareLyn waarmee kinderen de zonnebrandcrème zelf (of samen met een pedagogisch medewerker) kunnen smeren. Uiteraard smeerden de medewerkers van...

CareLyn gaat samenwerking aan met het Huidfonds

CareLyn gaat samenwerking aan met het Huidfonds

CareLyn en Huidfonds hebben elkaar gevonden om samen nog meer aandacht te besteden aan een gezonde huid. Door het aangaan van deze samenwerking wil CareLyn bijdragen aan de doelstelling van het Huidfonds om huidaandoeningen te voorkomen om een stuk dichterbij een huidkankervrije generatie te komen.

Willem II kiest voor CareLyn!

Willem II kiest voor CareLyn!

Willem II beschermt (jeugd)spelers tegen schadelijke zoneffectenWillem II en CareLyn tekenden donderdag 31 oktober 2019 een driejarige samenwerking om de (jeugd)spelers en stafleden van de club voortaan te beschermen tegen de gevaren van de zon. Rondom de...

Voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème doneren wij een financiële bijdrage aan goede doelen.
Volg Carelyn:
Nederland gaat veilig de zon in met CareLyn!

Inhoudelijke bron KWF Kankerbestrijding / www.kwf.nl