Smallsteps speelt zonder zorgen!

Op 77 Smallsteps-locaties hangen sinds deze week de zonnebrandcrème dispensers van CareLyn waarmee kinderen de zonnebrandcrème zelf (of samen met een pedagogisch medewerker) kunnen smeren. Uiteraard smeerden de medewerkers van Smallsteps de kinderen al in maar zij zochten een praktische oplossing voor de losse tubes én wilden samen werken aan ieders zonbewustzijn.

Bewuste samenwerking

De reden om de samenwerking aan te gaan met CareLyn was daarom voor Divisiedirecteur Hella Brandt duidelijk: “We hebben bewust gekozen om dit met de zonnebrandcrème en zonnebrandcrème dispenser van CareLyn te doen. Onder het motto ‘kinderen leren smeren’ zorgt Smallsteps er samen met CareLyn voor dat onze kinderen zich vanaf jonge leeftijd leren beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. CareLyn doneert bovendien een deel van haar omzet aan KWF, het Rode Kruis en het Huidfonds, zodat we indirect ook bijdragen aan kankeronderzoek.”

Zien smeren doet smeren

Op elke locatie hangen drie dispensers en krijgen de kinderen een smeerdiploma en doe-boekje. Elke locatie heeft daarnaast zo haar eigen ‘insmeer ritueel’. Eén locatie leert bijvoorbeeld de kinderen smeren door middel van de ‘witte-stippenziekte’! De jonge kinderen krijgen dotjes met zonnebrandcrème (witte stippen) op hun armen, benen en gezicht die ze zelf mogen uitsmeren. En ook hierbij geldt; zien smeren doet smeren. Uiteraard controleert de pedagogisch medewerker alle kinderen of zij zich goed hebben ingesmeerd. Met de zonkracht van de afgelopen dagen smeren de kinderen zich minimaal twee keer per dag in met de zonnebrandcrème van CareLyn.

Locatiemanager Monique is erg enthousiast: “De peuters vinden het fantastisch! Ze nemen het heel serieus en helpen elkaar. Heel leuk om te zien. En ook op de BSO staan de kinderen samen voor de spiegel te smeren voor ze naar buiten gaan. Wij helpen natuurlijk een handje. Maar wat mij betreft is het echt een succes.”

Vergroten van zonbewustzijn

De samenwerking heeft een succesvolle start, waardoor de kinderen van Smallsteps veilig buiten kunnen spelen zonder zorgen. We blijven met elkaar onze ambitie waarmaken: het zonbewustzijn vergroten. Zowel bij de kinderen, als bij de ouders, als bij de pedagogisch medewerkers!

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

De Zonnetjesweek 2020 met CareLyn!

De Zonnetjesweek 2020 met CareLyn!

De Zonnetjesweek 2020 met CareLyn!25 mei 2020 - Deze week (25 t/m 29 mei 2020) vindt de Zonnetjesweek plaats. De zonnetjesweek wordt georganiseerd door onze partner het Huidfonds. De Zonnetjesweek is een voorlichtingsweek voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en...

CareLyn gaat samenwerking aan met het Huidfonds

CareLyn gaat samenwerking aan met het Huidfonds

CareLyn en Huidfonds hebben elkaar gevonden om samen nog meer aandacht te besteden aan een gezonde huid. Door het aangaan van deze samenwerking wil CareLyn bijdragen aan de doelstelling van het Huidfonds om huidaandoeningen te voorkomen om een stuk dichterbij een huidkankervrije generatie te komen.

Willem II kiest voor CareLyn!

Willem II kiest voor CareLyn!

Willem II beschermt (jeugd)spelers tegen schadelijke zoneffectenWillem II en CareLyn tekenden donderdag 31 oktober 2019 een driejarige samenwerking om de (jeugd)spelers en stafleden van de club voortaan te beschermen tegen de gevaren van de zon. Rondom de...

Voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème doneren wij een financiële bijdrage aan goede doelen.
Volg Carelyn:
Nederland gaat veilig de zon in met CareLyn!

Inhoudelijke bron KWF Kankerbestrijding / www.kwf.nl